Hanna Eklund

Hanna som ursprungligen kommer från Vasa har genom åren tränat jazz, nutidsdans och hiphop aktivt. Hon har tränat på StepUp i Helsingfors som frielev, gått showdansprogrammet och även undervisat där under åren 2007‒2009. Hanna brinner för dans i synnerhet som instruktör och hon har undervisat på olika ställen i Helsingfors, Tavastehus, Hyvinge, Riihimäki och vid dansskola Kipinä i Vasa. Hanna har stor erfarenhet av att uppträda, bl.a. i FM och VM samt på olika företagsevenemang och andra tillställningar. Hon ser mycket fram emot den kommande danssäsongen.

Lärarens lektioner

Minikipinät-start 3-4 år

Minikipinä-start

På barndansen bekantar vi oss med dansens värld genom improvisation, lek och olika övningar. Vi lär oss olika sätt att röra på sig, grunderna inom olika dansstilar och rytmik. Inledande undervisning som utvecklar barnets koordinationsförmåga och kroppskontroll samt förmåga att arbeta i grupp. På lektionen minikipinä-start deltar föräldern till skillnad från lektionen minikipinä. På lektionen uppmuntras barnet att dansa både tillsammans med föräldern och emellanåt för sig själv.
Utrustning: bekväma träningskläder
Läs mera »

Barre

Barre-lektionen är ett effektivt sätt att träna hela kroppen, i synnerhet de djupa musklerna. Lektionen har tagit influenser från balett och består av rörelser som är bekanta därifrån, men med större betoning på och inslag av muskelkondition. Lektionen består av rörelser vid stången och på golvet där vi förutom stången även tar lättare vikter till hjälp. Ingen tidigare danserfarenhet krävs. Rörelserna är enkla men effektiva och efter lektionen har du garanterat god hållning.

Barre fusion är något mer utmanande än Barre-lektionen. På lektionen kombinerar vi rörelser från balett, pilates och jazz. På Barre fusion höjer vi även pulsen med hjälp av bl.a. hopp.

Läs mera »
Top