Kipinä har redan i 9 år ordnat Vasa Dance Challenge dansevenemanget dit över hundra dansare runt Finland har kommit för att uppträda! I höst måste vi avboka VDC på grund av korona-omständigheterna. Vi hoppas på att få ordna VDC på hösten 2021 igen! Nästa vår kommer vi även att ha barnens IKM-tävlingar i Botniahallen, mera info om det kommer närmare våren!

///

VAASA DANCE CHALLENGE är ett nationellt öppet dansevenemang för alla dansintresserade och dansgrupper! Du kan delta i evenemanget med en solo-, duo- eller gruppkoreografi eller som freestyle. Samma dansare kan delta i flera serier.

Dansevenemanget ordnas vid Variska skola i 2021. Uppvisningsområdets storlek är cirka 14×12 m (svart dansmatta). Workshoppar ordnas i dansskola Kipinäs utrymmen. Mer information om dessa följer.

VDC uppmuntrar dansare att skapa sina egna verk utan en djungel av regler. Viktigast av allt – det är fråga om en uppvisning, inte en tävling. Juryn belönar de mest imponerande uppvisningarna och dansarna med stipendier, hedersomnämnanden och produktpriser. Juryn ger även skriftlig respons på alla koreografier. Evenemanget ordnas av dansskola Kipinä och föräldraföreningen.

Serier:

* SOLO OCH DUO UNDER 15 år, koreografi av instruktör/utomstående, längd cirka 13 min.

* SOLO OCH DUO ÖVER 15 år, egen eller koreografi av instruktör/utomstående, längd cirka 1‒3 min.

* GRUPPER UNDER 15 år (minst 3 dansare, ingen övre gräns) egen eller koreografi av instruktör/utomstående, längd cirka 24 min.

* GRUPPER ÖVER 15 år (minst 3 dansare, ingen övre gräns) egen eller koreografi av instruktör/utomstående, längd cirka 2‒4 min.

* FREESTYLETÄVLING I GATUDANS under 15 år

* FREESTYLETÄVLING I GATUDANS över 15 år

Deltagaravgift 15 €/person eller 10 € för dig som deltar endast i gruppserien. Deltagaravgiften uppbärs på evenemanget eller om dansskolan/föreningen sköter betalningen som klumpsumma kan den faktureras i förväg. Dansare som betalat deltagaravgift behöver ingen inträdesbiljett till evenemanget och kan delta i workshopparna till rabatterat pris!

Anmälan till freestyleserien sker på plats – det kostar inget att delta, men förutsätter att du köpt en inträdesbiljett eller deltar i övriga uppvisningar.

Evenemanget ordnas vid Variska skola, Gamla Vasa gatan 20, 65370 Vasa. På www.vaasanpaikallisliikenne.fi hittar du busstidtabeller för dig som anländer exempelvis från centrum.

VÄLKOMMEN TILL VDC!