Amanda Wallius

Amanda började dansa på Kuula institutets barndans när hon var 5 år. Hon fortsatte till balett och kom till Kipinä 2010. Förs dansade Amanda Hip hop, men nuförtiden dansar Amanda mera show och discodance. Amanda har varit med i tävlingsgrupperna från 2012. Amanda har även erfarenhet på gymnastik och cheerleading och hon har tävlat i båda. Amanda har varit coach i cheerleading och ska nu börja som danslärare på Kipinä.

Lärarens lektioner

Disco EK

EK-grupper är till dansare som vill träna aktivt flera gånger i veckan och delta i uppvisningar, tävlingar och andra evenemang.

Mera info om EK-grupper

Läs mera »

Balett 5-6 år

Vi lär oss grundtekniken i balett med hjälp av danslekar och improvisation. På lektionerna övar vi grunder, rörelser och rytmik i balett och fokuserar även på kordination och att öva och dansa i grupp

Utrustning: gymnastikdräkt, trikoer, balettossor

Läs mera »

Dance 5-6 år

Under den här energiska danslektionen går vi igenom olika streetdance stilar och vi tränar muskelkondition ock kropps koordinering. Förutom att dansa koncentrerar vi oss på att lyssna till musiken, rytmen samt att skapa en bra fiilis och uttryckningsförmåga.
Utrustning: lösa träningskläder

Läs mera »

Discodance avancerad

En energisk gren med snabbt tempo dit olika hopp, stegserier och handrörelser hör. Under lektionen går vi igenom disco dansens grundteknik och övar på fartfyllda dansserier.

Utrustning: träningskläder, barfota

Läs mera »

Discodance teknik

Discodance teknik

På tekniktimmen strechar vi och gör muskel konditions övningar. Vi övar också på grundrörelserna i Disco, utvecklar hopp och piruett tekniken.

Utrustning: träningskläder, barfota

Läs mera »

Minikipinät 3-4 år

I barndans bekantar vi oss med dansvärldens improvisation med hjälp av danslekar och övningar. Vi lär oss olika sätt att röra på oss och dessutom grunderna till olika dansstilar och rytmer. Barndansen utvecklar barnens kunskaper i kropps koordination, kroppshantering och arbetande i grupp. Utrusning: träningskläder, barfota

Läs mera »
Top