Anna-Kaisa Niemi

Anna-Kaisa har studerat dans vid Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm och Göteborg, EK-skolningen vid Nationaloperans balettläroanstalt och innan dess vid Kuula-institutet med klassisk balett och nutidsdans som huvudgrenar. Hon har även studerat bl.a. jazzdans, karaktärsdans, improvisation och drama, samt gått sommarkurser i bl.a. Köpenhamn. Anna-Kaisa har tävlat i Champion-serien för latinamerikansk dans och standarddans tillsammans med sin man i flera år och uppträtt på otaliga evenemang. Anna-Kaisa lär sig ständigt nya inriktningar i sin dans och får ny energi bl.a. från gatudansens värld. Bland Kipinäs led har hon kammat hem många medaljplaceringar i duo-, smågrupps- och formationsserierna i både street- och showgrenar. Anna-Kaisa har en musikinstitutsexamen i sång och vid sidan av dansen är även musik viktigt för henne. Förutom med dansundervisning jobbar Anna-Kaisa som hälsovårdare. Hon är även filosofie magister och utbildad föreningsledare vid Finlands danssportförbund. På sina danslektioner betonar Anna-Kaisa hur man tolkar musiken, dansglädje och kreativitet utan att glömma tekniken. Välkommen med och dansa!

Lärarens lektioner

Junnu EK show

EK-grupper är till dansare som vill träna aktivt flera gånger i veckan och delta i uppvisningar, tävlingar och andra evenemang.

Mera info om EK-grupper

Läs mera »

Musikaljazz

Musikaljazz är en danslektion där vi övar jazzdansteknik och dyker ner i musikaldansens värld! Lektionen passar både nybörjare som vill ha en utmaning och mer erfarna dansare som vill utveckla sin uttrycksförmåga! Lektionen består av uppvärmning, en teknikdel och en fartfylld musikalkoreografi!

Läs mera »

Latino show

Latino show kombinerar dansgrenar från tävlingsdans och latinamerikanska danser (samba, cha cha, rumba, paso doble och jive) med element från showdans. På lektionen lär vi oss grundteknik i latinska danser och showdans samt njuter av härliga rytmer. 

Utrustning: bekväma träningskläder, bara fötter eller strumpor

Läs mera »

Balett

Grundtekniken i balett med såväl stång som golvövningar. Lämpar sig både för  nybörjare i balett och för dem som tidigare sysslar med dans. Balett utvecklar förmågan att kontrollera kroppens mittparti samt kropps koordinationen.
Utrustning: åtsittande träningskläder och mjuka balettossor (strumpor går också)

Läs mera »

Balett 5-6 år

Vi lär oss grundtekniken i balett med hjälp av danslekar och improvisation. På lektionerna övar vi grunder, rörelser och rytmik i balett och fokuserar även på kordination och att öva och dansa i en grupp.

Utrustning: gymnastikdräkt, trikoer, balettossor

Läs mera »
Top