Anna-Kaisa Niemi

Anna-Kaisa har studerat dans vid Kuula-institutet, Kungliga svenska balettskolan i Göteborg och Stockholm samt gått EK-utbildningen vid Finlands nationaloperas balettinstitut med klassisk balett och nutidsdans som huvudämnen. Hon har även utbildat sig inom bl.a. jazzdans, improvisation och drama, samt gått sommarkurser i bl.a. Köpenhamn. Anna-Kaisa har även tävlat i champion-klassen för latinamerikansk dans och standarddanser och uppträtt på otaliga evenemang. Nuförtiden dansar hon bl.a. lyrical jazz och hiphop vid Kipinä och deltar i det framgångsrika laget adults 2. Anna-Kaisa har examen i sång på musikinstitutnivå och har varit med i musikteater. Hon är filosofie magister, blivande hälsovårdare och utbildad föreningsledare vid Suomen tanssiurheiluliitto. På sina danslektioner fokuserar Anna-Kaisa på tolkning av musiken, dansglädje och kreativitet. Kom med och dansa!</div>

Lärarens lektioner

Minikipinät 3-4 år

I barndans bekantar vi oss med dansvärldens improvisation med hjälp av lekar och övningar. Vi lär oss olika sätt att röra på oss och dessutom grunderna till olika dansstilar och rytmer. Barndansen utvecklar barnens kunskaper i kropps koordination, kroppshantering och arbetande i grupp. Utrusning: träningskläder, barfota

Läs mera »

Dance 5-6 år

Hiphop, showdans, jazz, discodance… På en dance lektion kombineras olika stilar. Vi dansar till de senaste låtarnas takter och har roligt! Under dessa lektioner koncentrerar vi oss på framträdanden och en energisk stämning!
Utrustning: lösa träningskläder

 

Läs mera »

Vuxenbalett +17 år

Grundtekniken i balett med såväl stång som golvövningar. Lämpar sig både för vuxna nybörjare i balett och för dem som tidigare sysslar med dans. Balett utvecklar förmågan att kontrollera kroppens mittparti samt kropps koordinationen.
Utrustning: åtsittande träningskläder och mjuka balettossor (strumpor går också)

Läs mera »

Balett 5-6 år

Vi lär oss grundtekniken i balett med hjälp av danslekar och improvisation. På lektionerna övar vi grunder, rörelser och rytmik i balett och fokuserar även på kordination och att öva och dansa i en grupp.

Utrustning: gymnastikdräkt, trikoer, balettossor

Läs mera »

Balett 7-12 år

Vi lär oss grundtekniken i balett till vilket hör stång och golvövningar. Lektionen innehåller även mer rörliga serier och tänjningar. Lämpar sig även som tilläggsträning för de övriga dansgrenarna.
Utrustning: gymnastikdräkt, trikoer, balettossor

Läs mera »

Babydans 1-2 år (vuxen-barn)

En gemensam dansstund för barn (1-2 år) och vuxna. Vi leker danslekar och övar kreativ dans. I gruppen rör vi på oss på barnets villkor, mångsidigt och med inspiration av sinnesbilder, ramsor och musiken. Målet med babydansen är att stöda barnets utveckling i sin helhet, utveckla grundläggande motorik och lära känna dansens grundelement. För vuxna erbjuder lektionen dansant, kreativ verksamhet tillsammans med barnet. Till lektionen kan barnet komma med en förälder, mor- eller farförälder, gudmor eller gudfar eller någon annan vuxen som är viktig för barnet. Yngre syskon kan följa med i en sele eller bärbar liggdel. Ta på er kläder ni lätt kan röra på er i.

Läs mera »
Top