VAASA DANCE CHALLENGE 2018

Tervetuloa Vaasaan lokakuun viimeisenä viikonloppuna 🙂

V A A S A D A N C E C H A L L E N G E on avoin valtakunnallinen tanssitapahtuma, joka on suunnattu kaikille tanssinharrastajille ja tanssiryhmille. Katselmukseen voi osallistua soolo-, duo- tai ryhmäkoreografialla tai freestylella. Sama tanssija voi osallistua useampaankin tanssisarjaan. Katselmuksen raati antaa kaikista koreografioista kirjallista palautetta.

Tanssikatselmus järjestetään Variskan koululla LA 27.10, esiintymisalueen koko noin 14x12m (musta tanssimatto). Workshoppeja pidetään tanssikoulu Kipinän tiloissa SU 28.10. Aiempina vuosina (2011-2017) VDC on kerännyt satoja tanssijoita yhteen, tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta. Mukana on ollut edustettuna niin koululaisryhmiä, tanssikouluja, urheiluseuroja kuin tanssin ammattilaisiakin joka puolelta Suomea. Tanssilajeina on nähty mm. nykytanssia, katutanssilajeja, disco- ja showtanssia. VDC on saanut kiitosta hyvän tunnelman tanssitapahtumana! Järjestävinä tahoina toimivat tanssikoulu Kipinä yhdessä vanhempainyhdistyksensä kanssa.

VDC kannustaa tanssijoita myös luomaan itse oman teoksensa, ilman suurta sääntöviidakkoa. Ja mikä tärkeintä – kyseessä on katselmus, ei kilpailu. Raati jakaa vaikuttavimmille esityksille ja tanssijoille stipendejä, kunniamainintoja sekä tuotepalkintoja.

Katselmuksen sarjat:

* SOOLOT JA DUOT ALLE 15v, tanssijoiden oma koreografia, kesto noin 1-3min
* SOOLOT JA DUOT ALLE 15v, koreografia ohjaajan/ulkopuolisen tekemä, kesto noin 1-3min
* SOOLOT JA DUOT YLI 15v, koreografia oma tai ohjaajan/ulkopuolisen tekemä, kesto noin 1-3min
* RYHMÄT ALLE 15v (väh. 3 tanssijaa, ei ylärajaa) koreografia oma tai ohjaajan/ulkopuolisen tekemä, kesto noin 2-4min
* RYHMÄT YLI 15v (väh. 3 tanssijaa, ei ylärajaa), koreografia oma tai ohjaajan/ulkopuolisen tekemä, kesto noin 2-4min
* KATUTANSSIFREESTYLESKABA alle 15v
* KATUTANSSIFREESTYLESKABA yli 15v

Osallistumismaksu on 15€/henkilö tai 10€ ainoastaan ryhmäsarjaan osallistuvalta. Osallistumismaksu peritään tapahtumapaikalla tai mikäli tanssikoulu/seura hoitaa maksut, könttäsumma voidaan laskuttaa taholta etukäteen. Osallistumismaksun maksaneet tanssijat eivät tarvitse pääsylippua tapahtumaan ja saavat workshopit alennettuun hintaan!

ILMOITTAUDU MUKAAN

Freestylesarjaan ilmoittaudutaan paikan päällä – osallistuminen ei maksa erikseen mitään, mutta edellyttää joko pääsylipun ostamista tai katselmukseen osallistumista.

Tapahtumapaikka on Variskan koulu, Vanhan Vaasan katu 20, 65370 Vaasa. www.vaasanpaikallisliikenne.fi löytyy bussiaikataulut esimerkiksi keskustan suunnasta matkaaville.

VDC raati 2018:

Sanna Nazimov
Sanna on helsinkiläinen tanssija/tanssinopettaja ja koreografi. Sanna kertoo inspiroituvansa eniten musiikista, joka tuntuu kehossa ja mielessä. Musiikin tuomat fiilikset antavat tulkinnalle vapautta. Hyvä biisi on kaiken perusta. Vuosien varrella Sanna on esiintynyt erilaisissa tapahtumissa ja tv-tuotannoissa. Sanna kisaa ja treenaa ahkerasti yksin ja yhdessä ryhmänsä Mental Kollektiivin kanssa. Street-kisoissa hän on ollut mukana 2000-luvun vaihteesta lähtien tanssijana ja myöhemmin niin koreografina kuin tuomarinakin. Viimeksi Sanna kouluttautui 2014 suorittamalla Tukholmassa DiAmbran tanssilinjan. Samoin 2014 syntyi hänen oma ensimmäinen pidempi teos Push!. Se sai ensi-iltansa Urban Apa festivaaleilla.

Anski Ylimäki
”Olen Anna Carolina Ylimäki, mutta kaikki kutsuvat minua Anskiksi. Aloitin showtanssin harrastamisen 11-vuotiaana Kokkolan Liikuntaseura Triolissa. Showtanssin lisäksi tanssilajeinani on toiminut nykytanssi, jazztanssi, showtanssi ja baletti. Myöhemmin treenikuvioon mukaan tuli myös streetpuolen lajeja. Tanssikokemukseni olen saanut Kokkolassa Triolilla, Sveitsissä ADF:llä, Vaasan Tanssikoulu Kipinällä ja Turun DSF:llä. Kokemusta esiintymisestä ja kisalavoilta on ensin haettu SVoLi:n tapahtumista ja myöhemmin FDO:n kisoista showpuolen duo, pienryhmä ja muodostelmasarjoista sekä streetpuolella showcase-sarjasta. Lisäksi olen päässyt esiintymään useassa upeassa tapahtumassa kuten Turun Stockmann ostokeskuksessa ja Club for Five:n esityksessä Botniahallissa. Olen pitänyt show- ja lyrical-tunteja ja tehnyt kisakoreografioita eri-ikäisille tanssitaitureille, Triolissa ja Kipinällä useammankin vuoden ajan. Tanssin lisäksi lähellä sydäntäni on jooga ja olen kouluttautunut joogaohjaajaksi (200h) kesällä 2018.”

Suvi Nieminen
Suvi Nieminen on Turun Taideakatemiasta valmistunut tanssija/tanssinopettaja. Valmistumisen jälkeen hän on esiintynyt vierailijana mm. Suomen Kansallisoopperassa ja tanssinut mm. koreografi Jarkko Mandelinin teoksissa. Nieminen on yksi Turussa toimivan MP-kollektiivin perustajista ja hän työskentelee myös aktiivisesti tanssinopettajana Turun alueella.

///

VDC workhopit sunnuntaina 28.10. tanssikoulu Kipinällä:

Klo 12.00-13.30 hip hop (Sanna)
Klo 13.30-15.00 showjazz (Suvi)
Klo 15.00-16.30 lyrical jazz (Suvi)

Hinnat (suluissa tanssikatselmukseen osallistuvien hinnat):
1 x 90min 20€ (15€)
2 x 90min 35€ (25€)
3 x 90min 45€ (35€)

Ilmoittaudu mukaan workshopeille Kipinän toimistoon / sähköpostitse info@tanssikipina.fi.

Freestylesarjassa tuomareina ovat Sanna Nazimov, Matti de Jong sekä Pauliina Mylläri.

Ylös