FAQ – Usein kysyttyjä kysymyksiä

 1. Jos tulen kokeilemaan tuntia (kertamaksulla tai lipukkeella), pitääkö minun ilmoittautua?

Ei tarvitse. Maksun voit suorittaa opettajalle (10€/45min tai 12€/60min) ja mikäli haluat tunnin jälkeen ilmoittautua mukaan, voit tehdä sen joko aulasta löytyvällä lomakkeella tai sähköisesti Lyytin kautta.

 1. Missä tanssikoulu sijaitsee?

Kipinä sijaitsee kasarmialueella, armeijan vanhassa keittiörakennuksesta. Jos tulet kasarmialueelle sisään Korsholmanpuistikolta, löydät Kipinän opastaulusta (rakennus nro 16). Autot on hyvä jättää kasarmin hiekkakentälle. Tanssikoulun oven eteen ei turvallisuussyistä saa parkkeerata.

 1. En ole aiemmin tanssinut ollenkaan, mille tunneille minun kannattaisi osallistua?

Jokaisella tanssinopettajalla on oma tyyli ja tapansa opettaa, mutta aloittelijoiden kannattaa osallistua tunneille, jotka näkyvät lukujärjestyksessä “alkeet” tai “avoin”. Ja rohkeasti kokeilemalla löydät parhaiten oman tasoisesi ryhmän ja mieleiset lajit! Tanssinopettajilta kannattaa myös kysellä tunnin jälkeen apua tuntivalintoihin.

 1. Lapseni tanssii innoissaan kotona ja haluaisimme tulla testaamaan tanssituntia.  Emme haluaisi maksaa koko kausimaksua etukäteen, kun en tiedä innostuuko sittenkään – miten toimimme?

Suosittelemme ensin kokeilemaan tanssituntia ja ilmoittautumaan vasta sen jälkeen. Voit myös valita maksutavaksi pdf-laskun (ilmoittautumisen yhteydessä) ja maksaa laskun vasta varmistettuasi lapsen osallistumisen tanssikaudelle.

 1. Olen tanssinut joskus ja haluaisin taas aloittaa harrastuksen uudelleen. Mistä tiedän mihin ryhmään soveltuisin?

Valitse ensin lukujärjestyksestä mieluiset lajit ja käy testaamassa! Koreografioita tehdään usein noin kolmen viikon ajan, joten älä lannistu vaikka tahti tuntuisi aluksi hiukan nopealtakin. Soittamalla Kipinän toimistoon saat myös vinkkejä tuntien valitsemiseen!

 1. Miten EK-ryhmään voi päästä?

Kipinän koulutusryhmien haut pidetään kevätkauden päätteeksi ja myös syksyllä täydennyshakuja joihinkin ryhmiin. Seuraa ilmoittelua kotisivuillamme ja facebook-sivullamme.

 1. Olen 9-vuotias, mutta sisareni käy 10-12 vuotiaiden tanssissa. Voisimmeko olla samassa ryhmässä?

Tanssikoulun tuntien ikärajoissa voimme joustaa, mikäli esimerkiksi perheen kyyditykset niin vaativat – eli kyllä 🙂  Myös 2,5v voi tulla testaamaan minikipinöitä, mikäli malttaa olla äitistä jo erossa sen ajan.

 1. Molemmat lapseni tanssivat Kipinällä, en pysty maksamaan lukukausimaksuja yhdellä kertaa. Miten voisin maksaa ne osissa?

Lukukausimaksut voi maksaa erissä. Muista käyttää samaa viitenumeroa ja ota yhteyttä toimistoon sopiaksesi viimeisen erän maksupäivän.

 1. Haluaisin käyttää tunnilla oppimaani tanssipätkää koulun joulujuhlaesityksessä, onko se ok?

Tanssituntien opettajilla on oikeudet omiin koreografioihinsa, mutta lupaa käyttää koreografiaa tai osia siitä voit kysyä suoraan tanssinopettajalta. Tällöin on tapahtumassa (esim. käsiohjelmassa) oltava maininta koreografista. Yksittäisiä liikkeitä (eri järjestyksessä) voit hyödyntää omissa tansseissa, mutta plagiointi on rikos.

 1. Miten saisin ajankohtaista tietoa Kipinän kursseista ja tapahtumista helposti?

Me Kipinän toimistolla pyrimme välittämään tietoa mahdollisimman monen eri kanavan kautta. Oppilaillemme lähtee sähköpostiin noin neljä uutiskirjettä kaudessa. Lisäksi uutisia löytyy kotisivujemme ajankohtaista-osiosta. Erityisesti Kipinän facebook-sivuille postaamme ajankohtaista infoa, myös Instagrammissa meitä voit seurata. Tanssikoulun seinillä ja ilmoitustauluilla on kursseista ja näytöksistä tiedotteita.

 1. Haluan vaihtaa tuntia/ottaa lisää tunteja, ilmoittaudunko uudestaan Lyytin kautta?

Ei tarvitse. Täytä Kipinän aulasta löytyvä muutoslomake tai täytä lomake verkossa: www.lyyti.fi/reg/muutosilmoitus

 1. Minulla on korvauslippu ja haluaisin tulla sillä tunnille, täytyykö minun ilmoittautua etukäteen?

Ei tarvitse. Voit tulla mille tahansa tunnille korvaamaan 🙂 Muistathan kuitenkin, että korvauslippu on henkilökohtainen ja voimassa enintään 3kk poissaolopäivästä. Jos esim. missasit tunnin marraskuun 10. päivä, voit osallistua vielä helmikuun 9. päivä haluamallesi extratunnille.