Sara Sällberg

Sara är en dansare från Sverige, utbildad vid Dans- och cirkushögskolans (DOCH) dansarutbildning i Stockholm. De senaste fem åren har Sara arbetat som dansare i Finland vid Svenska Teatern i Helsingfors, Åbo Svenska Teater och för närvarande vid Vasa stadsteater. Vid sidan av sin danskarriär har Sara lång erfarenhet av dansundervisning på olika nivåer, i både Sverige och Finland. Nutidsdansen ligger henne varmast om hjärtat men hon inspireras av och kombinerar gärna olika stilar. Saras lektioner fokuserar på grundläggande teknik, att utveckla musikalitet, leka med kroppskontrollen och att söka och utmana dansarnas egna uttryck.

Lärarens lektioner

Nutidsdans

Nutidsdans

På lektionerna i nutidsdans övar vi olika tekniker, både golvteknik, pararbete och kontaktimprovisation. På lektionerna fokuserar vi även på fria och utforskande rörelser, improvisationsövningar och egen tolkning. Vi använder oss av balett som basteknik, men tidigare erfarenhet av balett eller annan dans krävs inte.

Läs mera »

Balett teknik avancerad

Balettlektioner lämpar sig både för dem som tränat lite baletteknik och dem som redan uppnått en högre nivå. Målet med lektionen är att öka skickligheten i rörelseserier, piruetter och hopp. Lektionen följer samma mönster som en balettlektion. Alltså tränar vi både vid stängerna och mitt på golvet.

Utrustning: figurnära träningskläder och mjuka balettossor

Läs mera »
Top