Paula Vuorela

team Paula har tagit yrkesdansarexamen vid Balettakademiens jazzdanslinje, Sverige (2021). Dessutom har hon studerat dans vid Institution of Arts i Barcelona, Spanien (2015) och Broadway Dance Centre i New York, USA (2015). Paula är en mångsidig dansare med teknisk bakgrund i jazzdans, balett och modern dans. Till hennes styrkor hör även nutidsdans, improvisation, stepp och gatudansgrenar. Paula har jobbat som dansare i bl.a. teveproduktionerna Idols Suomi, Emma Gaala och Tähdet, tähdet! samt som bakgrundsdansare för Antti Tuisku, Saara Aalto och Robin. Paula har jobbat som danslärare sedan 2015 bl.a. i huvudstadsregionen, Riihimäki, Hyvinge och Stockholm. I höst jobbar Paula vid Vaasan kaupunginteatteri i tillägg till sina egna lektioner. Paula njuter av att dansa och undervisa samt av att dela sin passion med andra. För henne är det viktigt att skapa en trygg miljö som stöder dansarnas inlärning och utveckling. Paulas personliga mål är att både lära ut och själv lära sig något nytt på varje lektion.

Lärarens lektioner

Lyrical jazz avancerad

Under lektionen lär vi oss tekniker i jazzdans och modern dans genom olika dansserier. På danstimmen utnyttjar du kroppens tyngdkraft, olika nivåer och dimensioner. Vi övar oss även på uttryckningsförmåga.
Läs mera »

Heels

På lektionen får du en medryckande fläkt från världen i högklackat. Koreografierna baserar sig på jazz- och showdansteknik och på lektionerna fokuserar vi på teknik för högklackat, uttrycksförmåga och inlevelse. Förutom koreografier gör vi teknikövningar över golvet, vilka lämpar sig för nybörjare. Ta med dig egna högklackade skor!

Läs mera »

Nutidsdans

På lektionerna i nutidsdans övar vi olika tekniker, både golvteknik, pararbete och kontaktimprovisation. På lektionerna fokuserar vi även på fria och utforskande rörelser, improvisationsövningar och egen tolkning. Vi använder oss av balett som basteknik, men tidigare erfarenhet av balett eller annan dans krävs inte.

Läs mera »
Top