Mikko Peltomäki

Gnistan för dans väcktes för Mikko första gången år 2010 då han testade hiphop på Kipinä. I början ville han bara lära sig enkla rörelser som "indianen" och windmill. Sedan fortsatte framstegen rörelse för rörelse. Mikko tränar streetdans aktivt och har deltagit i danstävlingar. År 2014 och 2016 vann Mikko finskt mästerskap i breakdance för under 15-åringar samt finskt mästerskap i hiphop solo för under 15-åringar. Mikko studerar vid Vaasan lyseon lukio. Han tävlar tillsammans med Kipinäs EK-grupp i streetdans samt i gruppen Kipinä breakers. Utöver detta kan du också se honom dansa i produktionerna vid Vasa stadsteater (Peter Pan och Billy Elliot)!

Lärarens lektioner

Hip hop freestyle

På danslektionen hiphop freestyle lär vi oss street-grensteknik och försöker hitta en egen stil med hjälp av improvisation. På lektionerna övar vi även att uppträda och att övervinna sig själv i dansbattles. Fokus ligger även på rytmik och att njuta av dansen. Utrustning: bekväma träningskläder och inneskor

Läs mera »

Breakdance 7-12 år avancerad, 60min

Breakdancens grundtekniker och stegkombinationer utförs på övreplan och på golvet. Vi bekantar oss med break- och streetdansens historia och grunder. Under lektionen utförs även olika muskelkonditions och tänjnings övningar som förutsätts av breakdans. Bra fiilis!
Utrustning: lösa kläder

 

 

 

Läs mera »
Top