Sommarsäsongen 2021 

Mycket är på gång vid Kipinä också på sommaren! Gästande danslärare Yasmin Janatuinen håller workshoppar, Kipinäs egna lärare ger kurser och lektioner för folk i alla åldrar! Dessutom ordnas sommarläger för barn. Sommarens lektioner är öppna för alla, såväl nya som gamla vänner av dans och motion! 

 

YASMIN JANATUINENS WORKSHOPPAR
Prisbelönta koreograf och dansare Yasmin Janatuinen gästar Vasa 27–28.5! Yasmin har tränat vid DCA och tagit många medaljer i FM och VM i både show- och streetdance. Yasmins kurser är 2×75 min. och passar dig som har tidigare danserfarenhet. 

Tidtabell: 

TO 27.5
kl. 17.00–18.15 hiphop
kl. 18.15–19.30 commercial
kl. 19.45–21.00 contemporary lyrical 

FR 28.5
kl. 16.15–17.30 hiphop
kl. 17.30–18.45 commercial
kl. 19.00–20.15 contemporary lyrical 

Pris: (inom parentes priset för dem som deltar i Kipinäs övriga lektioner under sommarsäsongen) 

1 lektion 16 € (13 €)/75 min. 
1 kurs 30 € (25 €)/2×75 min. 
2 kurser 55 € (48 €) 
3 kurser 75 € (65 €) 

LEKTIONER MED KIPINÄS EGNA LÄRARE 

Vecka 22–24 (hathajooga 20-25) kan du välja mellan kurser i alla möjliga dansgrenar! Alla kurser räcker tre dagar (3×60 min.). Lektioner på öppen nivå passar alla, medan fortsättningsnivån är för dig som har tidigare danserfarenhet. Vi beaktar både svensk- och finskspråkiga elever i undervisningen. 

BESKRIVINING AV SOMMARENS KURSER (och lärare): 

hiphop (Pauliina, Meri L)
På denna energiska danslektion tränar vi hiphop-teknik, gör muskelkonditionsövningar och en dansserie! Dansgrenens grundelement är bl.a. bounce, groove, isolation och musikalitet. På lektionerna fokuserar vi i synnerhet på variationer i dynamik, rytmik, uttrycksförmåga och god stämning! 

musikaljazz (Heini)
Musikaljazz är en danslektion där vi övar jazzdansteknik och dyker ner i musikaldansens värld! Lektionen passar både nybörjare som vill ha en utmaning och mer erfarna dansare som vill utveckla sin uttrycksförmåga! Lektionen består av uppvärmning, en teknikdel och en fartfylld musikalkoreografi! 

lyrical jazz (Ida)
På lektionerna kombinerar vi teknik från jazz och modern dans, lär oss använda kroppen mångsidigt och bli mer dansanta. Lektionen består av uppvärmnings- och teknikserier, rörelseövningar och en serie där du får gå upp i musiken i egen stil! 

dansteknik (Ida)
På lektioner i dansteknik övar vi grunderna i jazz och modern dans. Med hjälp av uppvärmningsserier och rörelseövningar utvecklar vi god hållning, linjer, koordinationsförmåga och hopp- och piruetteknik. Lektionen passar erfarna dansare och övningarna kan göras i olika variationer så att alla hittar sin utmaning. 

TikTok dance! (Fanny)
På lektionerna lär vi oss dansutmaningar kända från TikTok med hjälp av en danslärare och kastar loss i koreografiernas värld! 

heels (Meri L)
På lektionerna tar vi en titt på hur medryckande det är att dansa i högklackat. Koreografin baserar sig på commercial hiphop och lektionerna fokuserar förutom på hiphopteknik och högklackat även på uttrycksförmåga och inlevelse. Förutom koreografi gör vi även teknikövningar över golvet som passar nybörjare. Ta med egna högklackade skor! 

commercial (Mathilda)
På lektionerna blandar vi teknik och stil från olika grenar. Vi fokuserar på koreografi, musikalitet, uttrycksförmåga och självförtroende. Målet med lektionerna är att alla ska ha roligt och få uttrycka sig genom sin egen stil! 

discodance (Mathilda)
Discodance är en energisk gren med snabbt tempo där olika hopp, stegserier och handrörelser ingår. På lektionerna tränar vi grundtekniken för discodance och gör fartfyllda dansserier! 

contemporary fusion (Jenna Li)
På denna danslektion kombinerar vi olika dansgrenar som hiphop, jazzdans och nutidsdans, gör muskelkonditionsövningar och övar utmanande koreografier utan att glömma vår egen dansstil. Grundelementen i dansgrenarna är bl.a. avslappning/flow, variationer i dynamik och musikalitet. 

dance attack! (Jenna Li)
Dance attack! är en aerobisk träningsform som belastar hela kroppens muskler. Samtidigt lär du dig koordination, kroppskontroll och grunderna i olika dansgrenar. Koreografierna innehåller variationer så att du kan välja den som passar din konditionsnivå. Aerobisk och effektiv dansträning för hela kroppen! 

stretching (Jenna Li)
På lektionerna gör vi en lätt uppvärmning som förbereder musklerna för stretching. Sen går vi igenom musklerna med mjuk stretching och slappnar av för att lyssna på kroppen. Lektionen passar både nybörjare och mer erfarna motionärer och dansare för att effektivera återhämtningen. 

hathayoga (Hanna M)
Hathayoga är en yogaform som ger kroppen mer energi. Den lätta och dynamiska yogan passar alla och består av rörelser som stärker och stretchar kroppen. Du kan välja din egen variation av rörelserna. Vi avslutar träningen med avslappning. 

Pris: 
1 kurs 30 € 
2 kurser 55 € 
3 kurser 75 € 
4 kurser 90 € 

ANYTIME för sommarsäsongen 100 €
* med ett anytime-pass för sommarsäsongen har du obegränsad tillgång till lektionerna under sommaren (förutom till Yasmins workshoppar) 

Om du önskar delta i sommarens lektioner med en engångsavgift kan du komma oanmäld om det finns lediga platser!
Engångsavgift: 12 € (60 min.). Du kan även använda 10 x-kort på sommarens lektioner. Ersättningsbiljetter som är i kraft gäller bara för torsdagens dance attack och stretching, och hathajooga.

SOMMARSÄSONGENS DANSLEKTIONER FÖR BARN! 

TISDAGAR vecka 20–24 med Lumi: 
Kl. 17.15–18.00 minikipinät 3–4 år (sal 3) 
Kl. 18.00–18.45 dance 5–6 år (sal 3) 

ONSDAGAR vecka 20–24 med Fanny: 
Kl. 18.00–18.45 TikTok dance 7–9 år (sal 3) 
Kl. 18.45–19.30 TikTok dance 10–12 år (sal 3) 

LEKTIONSBESKRIVNING: 

minikipinät 3–4 år
På danslektionen för barn lär vi känna dansens värld genom improvisation, lekar och dansövningar. Vi lär oss sätt att röra oss, grunderna i olika dansstilar och rytmik. Förundervisning som utvecklar barnens koordination och kroppskontroll samt förmåga att arbeta i grupp. Som musik använder vi kända barnlåtar och de senaste hitlåtarna! 

dance 5–6 år
På dance-lektionen för något äldre barn övar vi grunderna i olika dansgrenar som hiphop, showjazz, nutidsdans och disco. På dance-lektionerna lär vi oss fartfyllda dansserier, kastar loss till medryckande musik och har roligt tillsammans! 

TikTok dance!
På lektionerna lär vi oss dansutmaningar kända från TikTok med hjälp av en danslärare och kastar loss i koreografiernas värld! 

Utrustning på danslektionerna för barn: lediga träningskläder, bara fötter 

PRIS: 10 €/45 min. eller alla 5 gånger totalt 40 €
På lektionerna för barn kan du också använda ersättningsbiljetter som är i kraft.
Anmäl dig till lektionerna och kurserna genom att fylla i blanketten nedan! 

OM BETALNING: 

Sommarsäsongens kurser och lektioner betalas innan de börjar på Kipinäs kansli kontant, med Mobilepay eller med kort. På alla sommarsäsongens lektioner och kurser kan du även använda Smartum, Tyky, Edenred, Eazybreak och Epassi! 

ANMÄL DIG TILL KIPINÄS SOMMARSÄSONG PÅ ADRESSEN:

www.lyyti.in/kesakausi2021 

  

Förutom sommarkurserna ordnar Kipinä sommarläger för barn i åldern ca 7–12 år vecka 23 och 24. Mer information och anmälan på adressen: www.lyyti.in/kesaleiri2021 

Om du har frågor, kontakta gärna vårt kansli: tfn 050 444 1034 eller info@tanssikipina.fi.